2013. november 19., kedd

Nem halogathatom tovább


Már idejét sem tudom, hogy milyen régen próbálom pótolni az elmaradást itt a blogon. Hihetetlen sok elkezdett bejegyzés van a gépemen, amit korábban megírtam, de azért nem tettem közzé, mert még nem voltak letöltve hozzá a képek. Most már le vannak, mégsem kerültek be a hozzászólások. Csak remélni tudom, hogy ennek is eljön majd az ideje hamarosan.
Be kell látnom, túlnőtt rajtam a dolog és egyszerűen nincs annyi időm, illetve ami lehetne talán, azt képtelen vagyok elvenni a fiúktól. Írhatnék míg játszanak, alszanak, de nem tudok betelni velük, és nem tudok (akarok) lemondani egy pillanatról sem amit velük tölthetek. Napközben is, éjjel is sokszor bemegyünk a szobájukba, csak hogy lássuk, minden rendben. Ilyenkor mindig eltölt az a felfoghatatlan boldogság, amit ők hoztak az életünkbe és egyszerűen nem lehet betelni vele. Csak gyönyörködünk, majd aludni megyünk, de a következő órában már megint ott állunk és őket csodáljuk :)
Minden nap annyi minden történik velük és állandóan újabb és újabb felfedezéseket tesznek, így képtelen vagyok folyamatában hírt adni magunkról...

Igyekszem összegezni az elmúlt időszakot.

10 hónaposak múltak pár napja. Néha észbe kapok, hogy „Te jó ég! Már mindjárt 1 évesek!”
A kis Kincseink, akik még olyan picik és nem is olyan régen érkeztek közénk, már önálló akarattal rendelkező kis huncutok. Élénk, érdeklődő, figyelmes, kiegyensúlyozott, boldog gyerekek, akikből csak árad a szeretet. Úgy ölelnek, úgy bújnak, amit azelőtt sosem ismertem... (ha csak rágondolok, könny szökik a szemembe a boldogságtól)
Ketten két külön egyéniség, mégis együtt is egy egészet alkotnak.
Érzékenyek, ha egyikük sír, a másik odamegy és megvígasztalja. Addig simogatja a fejét, míg a sírást közös kacagás váltja fel :)
Alapvetően nem sírós gyerekek. Csak akkor nyafognak, ha valami nem jó nekik, de komoly okkal.

Tóbiás:
Nyitott, érdeklődő, mindent alaposan megfigyel, sokáig lekötik a dolgok. Közvetlen az emberekkel, bár előbb felméri hogy kivel áll szemben, mielőtt az első mosolyt megereszti, de utána fülig ér a szája :) Igazi kis pasi. Olyan sármosan tud nézni, máskor meg olyan komoly, hogy időnként megsajnálok egy egy majdani lányos apukát-anyukát.
Állandó vigyori, bújós kis gézengúz.
2 fogacskája van kint és 2 jön éppen most.
8 kiló, 72 cm

Jónás:
Nyitott, kíváncsi, érdeklődő. Elbíbelődik a dolgokkal, de nem elemzi ki minden részletét az új szerzeményeknek. Inkább időről időre visszatér és új tulajdonságokat fedez fel. Amint ránéz valakire, azonnal mosolyog, hahotázik. Hihetetlenül barátságos. Egy pillanat alatt levesz bárkit a lábáról a vidám, boldog kisugárzásával.
Ő is állandó vigyori, bújós kis gézengúz.
4 fogacskája van kint és 2 jön éppen most.
7,6 kiló, 70 cm

Nagyon szeretnek együtt játszani, de külön is elfoglalják magukat.
A nap jelentős részében együtt bandáznak, pakolnak, másznak (rohannak), bútorok mentén lépegetnek, sokat álldogálnak. Hatalmas hahotázás kíséri minden új felfedezésüket, minden közös játékukat. Mindig felvidítják egymást – és minket is :)

A zene nagyon érdekli és leköti őket, akár csak a mese hallgatás, könyv lapozgatás. Na jó, ha könyvet kapnak a kezükbe, egy idő után szó szerint falni kezdik :)

Csak ámulok azon a tüneményes logikán amivel bírnak...
Mikor zenét hallgatunk, meredten nézik a kedvenc daloknál a hangfalat. Ha vége a CD-nek, azonnal reklamálnak, hogy mozduljak és csináljak valamit. Felváltva néznek rám – már már felszólítóan – és közben a hangfalra, hogy miért nem szól :)

Továbbra is kiváló az étvágyuk!
Reggel és este tápszert kapnak, tízóraira, ebédre és uzsonnára mindig készítek nekik valami friss finomságot. Ők is tartják az IR diétát :) persze csak az ételcsoportok és az élelmiszer minősége szempontjából... CH-t nem számolunk nekik :)
Lassan vezetjük ki a reggeli tápszert is és majd az estit is.
Édesek ahogyan az etetőszékben ülnek és várják az ennivalót. A türelmük megmaradt, kivárják azt amíg a másik is megkapja a falatot. Időnként két kanál közt megsimogatják egymás arcát, vagy összenevetnek. Van hogy sikongatnak közben és hatalmasakat vigyorognak. ...tényleg túlcsordul a szívem naponta többször és nem lehetek elég hálás értük.

Kis kannibálok :) vagy a fogzás miatt, máskor csak a szeretgélés, bújás hevében harapnak...de akkorákat, hogy csuda :)

Mindennapos már hónapok óta, hogy játék közben időnként odajönnek, felkapaszkodnak rám és megölelnek. Bújnak pár percig, jól megmosolyognak, aztán mennek vissza játszani. Ennél talán nincs is jobb dolog a világon!

Még járunk Dévényre, de már nem sokáig. Nagyon szeretjük továbbra is, de olyan ügyesen másznak, állnak, lépegetnek, hogy lassan szükségtelenné válik számukra.
A kötöttséget nem mindig viselik jól. Torna alatt is van, hogy nyafiznak picit a vége felé, mert már másznának. Amint elhangzik a bűvös „kedves egészségetekre” mondat Nóri szájából, már vigyorognak is és szaladnak a játékokhoz.

Nagyon szeretnek pancsolni, játszani esténként a kádban. Nagyon élvezik a törölközés-öltözködés közbeni hancúrozást. Minden nap nevetéssel zárul.

Továbbra sem lehet okunk panaszra. Egyedül alszanak el. Lefekvés után jó éjszakát kívánunk nekik, aztán kijövünk tőlük. 1-2 perc beszélgetés után mindketten alszanak és reggelig nyugalom van.

A beszédük is napról napra fejlődik. Nagyon színes hanglejtéssel, tempóval kommunikálnak. Nem csak a szótag ismétlős szavakat mondogatják.

...és akkor igyekszem visszamenőleg feltölteni a hiányzó eseményeket :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése