2012. január 27., péntek

EmbryoGen

Többen kérdeztétek az EmbryoGent.

Én 2011 nyár végén hallottam róla először. Az alap infók megtalálhatók többek közt a http://www.babasmamas.hu/hir.php?hir=meddo_nokon_segithet_egy_uj_gyogyszer-1897 oldalon.
Úgy volt, hogy mostanra már "normális" körülmények közt is hozzáférhető lesz itthon, de ez csúszik, így csak külföldről lehet berendelni.

Az EmbryoGent olyan pároknak ajánlják, akiknek már több sikertelen lombik van a háta mögött.
Azon belül is két fő célcsoport van:
- azok a hölgyek, akik 36-45 közt vannak és már kevesebb petesejt leszívására van lehetőségük az orvosoknak. Az ő kevesebb számú petesejtjüket így minél jobb körülmények közt tudják "nevelgetni", szebb formájú, fejlettebb, strapabíróbb kis embriók lesznek - hála a növekedési faktoroknak!
- azok a párok akik már több vetélésen vannak túl (különösen úgy hogy az ok nem egyértelmű). Tehát habituális vetélőknek javítja még az esélyeit.
Mi az utóbbi csoportba tartozunk bele.
Meg szokták próbálni olyan párok is akiknek korábban soha nem tapadt meg egyetlen alkalommal sem embrio. Erről viszont nincsenek adataik, hogy milyen arányban javítja az esélyeiket.


Az EmbryoGen annyiban más, mint a többi táptalaj, hogy per pillanat "csak" 3 napos beültetésekhez ajánlják.
Én, aki nagy 5-6 napos blaszto baba párti vagyok, kérdeztem, hogy ennek mi az oka.
Állítólag el lehet vinni benne 5 napig is a babákat, de erre nincsenek még klinikai adatok megfelelő számban. Úgyhogy nem ellenjavallt, de ők a 3 napos beültetést javasolják.
Így ezúttal nekünk is az lesz!
Fagyasztott babákhoz nem használható fel ez a talaj, csak friss lombikhoz!

Nekem Eszter ajánlotta (itt is köszi) a TérMed Kft-t. Kanyó Doktornővel is abban maradtam, hogy onnan rendelem meg, így véglegesítettük is a rendelést :)

60,900.- forintba kerül most. Ez egyszeri lombikhoz való mennyiség.
A berendelési idő kb 4 hét szokott lenni. Általában 3 hónap a szavatossága, így azon belül kell felhasználni. Mi a BMC-be szállíttatjuk, mert ők mégiscsak szakszerűbben tudják tárolni, mint mi a saláta és a paradicsom mellett :)

A mi EmbryoGen-ünk február 28-án érkezik Magyarországra, még aznap megy a BMC-be Kanyó Doktornőhöz, és várja hogy március elején növesztgethesse az egészséges Babácskáinkat míg pocakba nem kerülnek  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése