2013. május 1., szerda

Orvososdi

Minthogy utazás előtt levetettünk jópár labort, Lacinak a vérnyomása és a cukra-inzulinja miatt, nekem is IR kontroll volt, így azzal kezdtük, hogy Tűű doktorhoz visszamentünk konzultációra.

Laci vércukor és inzulin értékei egyértelműen magyarázzák a magas vérnyomását, kért még neki Tűű doktor plusz laborokat is, és mivel azok is ezt erősítették meg, Eucreast kell szednie. 3 hónap múlva kontroll, hogy javul-e tőle.
Kissé (nagyon) 22-es csapdája amiben vagyunk. A szervezete a túl alacsony vércukor szint és emellett túl magas inzulin szint miatt olyan hormonokat termel nagy mennyiségben, amit a szervezet amúgy stressz hatására szokott. Ez pedig felfelé nyomja a vérnyomásást. Hiába nem stresszel, idegeskedik, mégis azt érzékeli a teste, mintha...
Reméljük, hogy az Eucreas jó lesz neki és tartósan megoldja a problémát.
Addig is 180 grammos CH diéta van neki.

Nekem ahhoz képest, hogy ikreket szültem, egészen jónak minősítette a terhelésemet Tűű doktor. Azért Meforal 500 mg-ból kell szednem napi 2x1-et, havonta egyeztetünk e-mailben, és 3 hónap elteltével meglátjuk, hogy ez elegendő-e, vagy kell változtatni a gyógyszeren. Szintén 180 grammos CH diétát kell tartanom.

Ezt követően került sor a gyerekeknek a szemészeti vizsgálatára is.
Anyu veleszületett szembetegsége miatt (ami leggyakrabban 2 generációnként öröklődik) kellett elmennünk. Volt pupilla tágítás, amit szuperül viseltek, és több műszeres vizsgálatot elvégzett Sényi doktornő.
Jónásnál mindent tökéletesen rendben talált, Tóbiásnak egy kis rövidlátást mutatott ki a gép, de olyan kis érdeklődő volt, hogy nem tudta bemérni pontosan a dioptriát - természetesen mindent nézett, csak a készüléket nem. Mindenesetre az biztos, hogy egyikük sem örökölte Anyu betegségét, és az esetleges rövidlátás is változhat még. Novemberben kell kontrollra mennünk velük megint, majd fél évente 3 éves korukig.

A CMV kontroll eredmények is mind meglettek, azokkal megjártuk a gyerekorvost aki elindított miket ezügyben a gyógyszerekkel. Rendben lévőnek találta a leleteket. Az biztos, hogy mindkét gyerek termeli az ellenanyagot, de akut fertőzés nincs semelyikünknél sem. A vicces, hogy Laci még soha nem esett át rajta... pedig cseppfertőzéssel terjed... na mindegy, a lényeg, hogy mind rendben vagyunk :)
A homeopátiás kúrát még egyszer meg kell ismételnünk, és utána túl vagyunk rajta.
Majd akkor kell odafigyelni erre megint, ha ismét babákat várunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése