2012. november 27., kedd

A kórházban töltött napok


7 napig voltunk bent. Ennek egyfelől az is az oka volt, hogy Tanár Úr nagyon biztosra akart menni velünk, illetve szombaton haza engedhetett volna, de hétfőn így is úgy is vissza kellett volna mennem varrat szedésre, így azt javasolta, hogy erősödjünk, pihizzünk, és hétfőn a varratszedés után mehetünk is.

Miután 18-20 órával a műtét után már lábra álltam, mondhatjuk, hogy minden nap ugyanazzal a csodával telt :)
Reggel 6-ra siettem a fiúkért, majd visszavittem őket az orvosi vizsgálatra, utána egész nap kint voltak velem, este 7-kor bevittem őket fürdetni, majd 10-ig megint együtt voltunk.

Laci ugyan jelezte szabadságolós szándékát, felajánlotta, hogy ami nagyon halaszthatatlan határidős és más nem tudja megoldani, azt a napi 1, max. 2 dolgot elintézi, de a főnöke ezt annyira nem értette meg, így szegény állandó jelleggel reggeltől estig robotolt, és amikor tudott, jött, hogy picit velünk is lehessen.
Emellett a gázcirkónk javíttatásán szorgoskodott (ez sajnos a mai napig tartó projekt, hiszen minden nap jön a szerelő azóta is, és mindig valami más alkatrészt cserél, hogy végre legyen tartósan meleg víz és fűtés itthon).
Még hétvégén is szerelő szerelőt váltott itthon, ami sajnos szintén a közösen tölthető időnket vette el, de nem volt más választás.
Hétvégén végre egy napot bent tudott lenni nálunk. Reggel 9-kor letudta a szerelő aznapi próbálkozását, majd sietett be... mire oda ért, mondta, hogy nincs jól, így megkértük Effikét, hogy mérjen neki egy vérnyomást, hogy lássuk mi a helyzet... Annyira ingadozó volt és magas is, hogy átzargattam a János Kórházon belül a belgyógyászatra, ahonnan még a kardiológiára is tovább küldték.
Megvizsgálta egy doktornő, adott neki plusz gyógyszert, hogy levigye a vérnyomását, de még attól is csak egyre feljebb ment. Ezért ott akarta tartani. Laci mondta, hogy milyen kivizsgálásokon van túl és hogy tulajdonképp minden rendben van vele papíron. A doktornő szerint ennél többet ők sem tehetnek, úgyhogy csak 2-3 órát tartotta ott, közben különböző gyógyszerekkel igyekezett normalizálni a magas tartományban ingadozó értékeket. Mikor elfogadható lett, elengedte, de a papírjára ráírta, hogy másnap jelentkezzen háziorvosánál.
Így hétfőn amint haza értünk a picikkel, Laci rohant tovább a körzeti orvoshoz, kapott új gyógyszereket és (lekopogom) most úgy tűnik, normál tartományban mozog a vérnyomása és a közérzete is jó.

...továbbra sem aprózzuk el a dolgokat.
Úgyhogy nincs mit tenni, december elejére már kérincsélem az orvosi időpontokat, hogy kiderítsük végre, hogy mi az oka ennek az újra meg újra visszatérő állapotnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése