2015. január 6., kedd

Szilveszter

Délután már buliztak a fiatalok az uzsit követően :)
Táncoltak, kis ördög szarvacskákban futkostak, szerpentint dobáltak, úgyhogy megadták a módját az óév búcsúztatásnak. Várták nagyon az estét, mert mondtuk nekik már délelőtt, hogy majd kimegyünk este a kertbe és az apu mutat nekik valami csodaszépet :)

ráhangolódás a bulira - Tóbi


ráhangolódás a bulira - Jóni


Idén volt először itthon tüzijátékunk. Laci kapott valakitől pár darabot és ezeket robbantottuk el.
Megvártuk amíg besötétedik, és kb fél 7-kor kimentünk a kertbe a gyerekekkel, hogy megnézzük, milyen is ez amikor az ember maga festi színesre az eget :)


party-szettben... már csak rám vártak, hogy menjünk tüzijátékozniA fiúk nagyon várták :)
Mikor a környéken kora este elkezdődött a nagy tüzijáték és petárda ropogás, azóta mondogatták, hogy bumm-bumm-bumm :)
Megbeszéltük, hogy azért ennek lesz hangja, pukkanni fog, de nem kell megijedni tőle.
Nagyon helyesek voltak, mert teljes transzban várták amíg minden kinti ruhát felveszünk mindannyian (ez nekem tartott legtovább és teljes döbbenettel fogadtam, hogy kismama kabát ide vagy oda, már ez sem ér össze rajtam. Úgyhogy az én party szettem extra csinire sikerült idén... a nyitott zipp-zár közti részt nagy piros pokróccal pótoltuk). Aztán folyton ott sürögtek-forogtak Laci lába alatt a fiúk, hogy mindent lássanak. Persze a kerítés előtt, az út túloldalán állította fel Laci a kilövő állomást, mert nem tudtuk hogy mire számítsunk. Se a gyerekek reakciója nem volt biztos, sem pedig az, hogy mekkora durranással jár ez az egész. Arról nem is beszélve, hogy ha ne adj’Isten rossz irányba menne valamelyik bomba, akkor nehogy valaki megsérüljön.
A fiúk a kertkapun belül álltak és onnan várták a csodát :)

Nagyon helyesek voltak, mert minden robbanásnál picit összerezzentek, de közben örömujjongtak és lelkesen kiabálták, hogy bumm bumm bumm :)
Szinte be sem akartak jönni a -8 fokból, mert azt hitték, hogy lesz még :)

Aztán meggyőztük őket, hogy mind bemegyünk, és kezdődött az esti rutin, fürdés, vacsi, fogmosás, mese, alvás.
Hamar elpilledtek és ugyanolyan békésen szusziztak reggelig, mint bármikor máskor.


kidőltek :) volt miben elfáradniMi vacsiztunk Lacival, néztük picit a tévét, megállapítottuk, hogy semmi nincs benne ami érdekes számunkra, így lefeküdtünk aludni. Laci hamar el is aludt, de én legújabb szokásomhoz hűen hajnalig fent voltam, és kb 10 percenként futkostam pisilni :)
Meg is állapítottam, hogy nem semmi a környék, mert minden irányban tüzijátékok tömkelegét láttam az ablakokon át. Volt egy-két új elem is a szomszédságban, így azokat egy picit néztem az ablakból, majd visszafeküdtem.

Éjfélkor Laci is megébredt a nagy hangzavarra és a fények villogására, így boldog új évet kívántunk egymásnak, a fiúkat is megpuszilgattuk álmukban, aztán aludtunk.

Nagyon vicces volt, mert az éjszaka folyamán időnként azt hallottam, hogy a gyerekek félálomban motyogtak magukban... „ apu, anyu, baba, baba, bumm, bumm” :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése