2015. január 19., hétfő

35+4, utolsó kötelező ultrahang

Megint jó sűrűre sikeredett nap lett.
Reggel a Mensmentisben voltunk vérvételen, a terhesgondozás utolsó endokrinológiai kontrollján, illetve Lacinak egy újabb ellenőrzésen a legutóbbi pocsék lelete miatt.

Onnan mentünk az Istenhegyire Hajdu Doktornőhöz a 36 hetes ultrahangra. Nagyon sokan voltak. Nekünk nem is volt konkrét időpontunk, hanem két páciens közé hívtak vissza. Szerencsére hamar behívtak.
Kikerekedett a doktornő szeme a hasam láttán, hogy mekkorát nőtt mióta utoljára látott :)
Az első reakciója az ultrahangot nézve az volt, hogy ember legyen a talpán aki ezt kigubancolja... hihetetlen káosz volt :)
Mindenki össze-vissza belógott a másik elé, keresztbe-kasul tartotta mindenét, de aztán szép lassan elkezdett kitisztulni a kép és szerencsére megtaláltuk, hogy kinek hol van a koponyája, hasa, combja. Nézett lepényeket is, tökéletesek, nincs rajtuk meszesedés. Magzatvíz mindkét Picúrnál átlagos, köldökzsinórok rendben, flowmetria tökéletes :)
Zakariás becsült súlya: 2430 g
Zonga becsült súlya: 2333 g
Továbbra is fejvégű és haránt fekszenek, bár ez nem volt meglepetés.
Kérdezte a Doktornő a kiírt dátumot, mondtam neki, hogy délután véglegesítjük, de a 02.02. a legvalószínűbb, ha a ficánkák is úgy akarják.
Pillanatra elgondolkodott, hogy lát-e bennem annyit még :)
Kifelé jövet nagyon a lelkemre kötötte, hogy mindenképp hívjam, de minimum üzenjek neki, hogy mi újság, beszámolót, fotót, mindent kér :)
...és hozzátette, hogy vár a következő ikres csapattal :) mondtam, hogy nincs tervben, de ha valami meglepetés folytán lenne változás, itt leszünk :)

Délután Lintner Tanár Úrnál volt időpontunk, ő hozta a 3. trimeszteres vér és vizelet leleteimet, a kenet eredményét és a műtéti laborét.
Átnéztünk mindent, az utrahang leletet is.
Tanár Úr majd’ kiugrott a bőréből örömében, hogy ilyen tökéletes minden.
Véglegesítettük a február 2-t, be is íratott a császáros műtő aznapi beosztásába. Persze minden héten találkozunk CTG után, és azt mondta, hogy mostantól én döntök, hogy hozzuk-e előbbre vagy ne, mert fölöslegesen nem szeretne kínozni, de ha bírom, a piciknek a 39. hét eleje lenne a legideálisabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése