2014. augusztus 19., kedd

Genetikai ultrahang (12+4)

Ami bevált azon nem változtatunk... úgyhogy Hajdú Doktornőnél voltunk genetikán.
Vegyes volt a tapasztalat. Na nem a doktornő kapcsán, hanem amit mondott.

A gyerekek fej fej mellett haladva, tökéletesen fejlődnek, koruknak megfelelőek. De a Doktornő fennakadt azon, hogy az egyik petezsák miért annyival kisebb mint a másik, mint az átlagos méretű... ebből adódóan a magzatvíz mennyisége is kevesebb volt az átlagosnál.
Persze több se kellett, ott én is beparáztam.
Jó egy órát vizsgált, a gyerekekben tényleg nem talált kifogásolhatót, de mint genetikus, azonnal elkezdtek a fejében pörögni a különböző genetikai szindrómák és sorra elkezdtük kizárni őket.
A családunkban ráadásul volt egy Potter szindrómás eset is a 80’as években, ami épp a kevés magzatvízzel függ össze. Azt szerencsére azonnal kizártuk, mert akkor nem lenne se vese, se teli hugyhólyag, de nálunk szerencsére van :)

Hajdú Doktornő mondta is, hogy ez nem feltétlenül gond, mert ilyenkor, a 12. héten még nem szempont a magzatvíz mennyiség, hiszen majd a 14-16. hét közt kezdi el szabályozni minden baba magának azzal, hogy issza a magzatvizet és pisil.
Ehhez képest már ő akkor is megnyugtatónak látta, hogy bár ilyen korán nem mindig van vese működés, de nálunk már volt.
Mondta, hogy ez azért 1-2 hét alatt változhat, így szívesen ránk nézne még a 18 hetes genetika előtt, és használjak ki minden alkalmat amikor ultrahang közelbe kerülök, hogy kukkantsuk meg őket, hogy van-e változás.
Aki ismer, tudja rólam, hogy ez felhívás keringőre nekem... minden héten voltunk azóta ultrahangon :)

"A" baba

"B" baba


A genetikán az egyikükre lányt mondott, a másikuk is gyanús volt, de annyira össze volt gömbölyödve, hogy nem jelentette ki, hogy fiú vagy lány, de ő inkább a 2 lány felé hajlott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése