2013. március 13., szerda

15 hetesek


Elérkezett a fülészeti kontroll ideje. Elméletileg most kellene visszavinni őket a Tűzoltó utcába az Audiológiára, de ehelyett másik gyerek fülész-audiologus doktornőt kerestem, mert annyira negatív volt az első tapasztalat bent a Gyerekklinikán, hogy nem hinném el úgysem amit mondanak.

Magánrendelésre volt időpontunk, ahol nagyon kedves volt a Doktornő. Nem volt minden vizsgálathoz ennyire kis műszere, mint ami a fiúknak kellet, így megcsinálta alaposan az összes vizsgálatot amit csak lehetett, aztán felhívta a kollégáit a Heim Pál Kórházban és másnapra megbeszélt nekünk egy műszeres vizsgálatot, amit fontosnak tartott még. Ezt a tesztet csak Jónásnak csinálták meg, mert az ő korábbi eredménye indokolta.
Az eredményt előre borítékolta a látottak-hallottak alapján, és igaza is lett, teljesen tökéletesen hall mindkét gyerek, mindkét fülére.

A Heim Pálban elég nehezen sikerült megoldani a vizsgálatot.
Az volt a lényeg, hogy aludjon Jónás, ezért úgy mentünk oda, hogy ott etettük meg délután 14:00-kor és mivel ebéd után mindig aludni szokott, vártuk, hogy elszundítson. Sétáltunk, énekeltem, kézben is próbáltunk elringatni, babakocsiban is, de hiába. Olyan jó, hogy ezek a kórházak ilyen színes, mintás falakkal vannak megcsinálva, meg hogy minden olyan érdekes, de esetünkben ez most hátráltató tényező volt :) Akkora szemeket meresztett ez a kis huncut, hogy alvásnak esélye sem volt.
Tóbiás közben már rég bealudt, és egyszer Jónás is, ekkor besettenkedett vele Laci a vizsgálóba, de amint a doktornő közelített felé, azonnal felébredt.
Ekkor ismét ki a folyosóra, és folytatódott a vég nélkülinek tűnő séta.
Már annyira reménytelennek tűnt a helyzet, hogy kijött az asszisztens, hogy egyeztessünk egy másik időpontot, mikor Laci épp visszakanyarodott a babakocsival és mondta az örömhírt, Jónás elaludt :)
Gyorsan kikattintotta a mózest a vázról és nyargalt be vele a doktornőhöz. Meg is csinálták a vizsgálatot. Hason aludt el Jónás, így amikor az elérhető fülével végeztek, Laci átfordította a fejét, de Jónás azonnyomban visszafordította :) ezt eljátszották még párszor, majd Laci feltolta a mózes sarkába Jónást, hogy ne tudja visszatrükközni a fejét és így nagynehezen meg lehetett csinálni másik fülre is a vizsgálatot.
Eredmény: mindkettő fülére szuperül hall. A görbék persze nem egyformák, de csak annyi különbség van a két füle közt, mint bármelyikünknek lenne.

Fülészeti kontroll: 6 hónaposan, 1 évesen, másfél évesen, 2 évesen, 2 és fél évesen és 3 évesen.

Visszaállt a ciklusom… ami vicces benne, hogy ugyanaznap jött meg először szülés óta, mint amikor utoljára terhesség előtt. Úgy látszik, ez a dátum emlékezetes, mert egész 8 és fél hónapon át, minden orvosnak ezt a napot kellett bediktálnom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése