2013. március 13., szerda

14 hetesek


Családlátogatáson voltunk 4 napig. A fiúk nagyon élvezték, bár a Tisza parton való séta kimaradt az időjárás miatt, de nagyon jól telt ez a hosszúra nyúlt hétvége.
A napirend ott is működött, és nagyon tetszett, hogy az “idegenek” sem riasztják meg őket. Mindenkire mosolyognak és az ébrenléti idő majdhogynem teljes egészében gagyogással telik.
Nagy sikerük volt, plane, hogy új hangzók kiejtésével próbálkoztak esténként. Ilyenkor, mikor próbálgatnak egy addig még nem mondott hangot, csücsörögnek, tátognak, próbálják formalin a szájukat. Volt, hogy 10 percig is csücsörítve hümmögtek. Persze mindenki olvadozott ettől :)
Mostanában egész nap mosolyognak. Minden annyira tetszik nekik, hogy ha éneket, beszédet hallanak, azonnal elvigyorodnak.
Egyre tudatosabban nyúlnak a játékok után. Addig ficeregnek, míg megkaparintják azt ami tetszik nekik, és odahúzzák magukhoz. Aztán nagy örömmel gyűrik be a szájukba.

Egy nagy tanulsága volt az utazásnak, mégpedig hogy ha elutazunk hosszabb időre, nem elegendő az utazóágy éjjeli alvásra, mert nem kényelmes nekik.
Úgyhogy majd ki kell fejlesztenünk valamit, hogy utazások alkalmával is jól aludjanak.

Megvolt az első olyan fürdetés, mikor egyedül pancsoltattam Őket, mert Laci több hónapnyi alkohol-szünet után megkóstolta Keresztapu pálinkáját. Hiába nem ivott sokat, annyira elszokott tőle, hogy túl jókedvű lett, és inkább elküldtem aludni, és egyedül fürdettem a fiúkat. Ennek persze olyan szempontból nagyon örültek Keresztanyuék, hogy így eggyel kevesebben voltunk a fürdőben, és jobban tudták nézni ahogyan a gyerekek pancsolnak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése