2012. március 28., szerda

Eredményhirdetés napja- hétfő

Ne haragudjatok, hogy csak most, de nem egyszerű az ülés, fekvés, lélegzés ezzel a túlstimuval. De menjünk szépen sorjában :)

Hétfőn reggel megérkeztünk a BMC-be, vártunk kicsit, míg Irénke megbeszélte Kanyó Doktornővel és Tanár Úrral, hogy a béta hCG-n kívül még mit vegyenek le, hogy a hiperstimut is kontrollálni tudjuk. Megírták a beutalókat, aztán mentem levetetni a vért.
Néhány perccel később behívott Tanár Úr ultrahangra, és közölte, hogy a látvány elég várandós :) egy erős szingli terhességnek biztosan beillik, de majd meglátjuk a vérerdményből, hogy mi a helyzet odabent.
Nagyon óvatosan vizsgált meg, a petefészkek 6,5x7,5 cm-esek voltak, a nyálkahártya 50mm, és összesen kb 7 dl folyadék van a hasamban, két helyen.
Ez mondjuk szemmel látható is, mivel az eddig 59 cm-es hasam ekkor már 77 cm volt, és 2 kiló plusz volt rajtam.
Az ultrahang után Tanár Úr hátra küldött az osztályra, hogy míg meglesz a béta hCG, addig csöpögjön az infúzió. Kaptam 2 egység HES-t és 2 egység Ringert, azaz összesen 2 liter folyadékot.
Mérnem kell a be és kimenő folyadékmennyiséget, szigorú táblázatot kért Tanár Úr minden nap reggel 7 órai zárással.
Írt fel még Norprolac 75 mikrogrammos tablettát is, 1. nap 1 bogyó, 2. nap 2, 3. naptól 3 szemet belőle.
Mikor lement az infúzió, kb 4 óra alatt, behívtak Tanár Úr vizsgálójába minket.
Mondhatnám, hogy nagyon nem izgultam, mert a túlstimu jó előjel, mivel a babák által termelt hormonok táplálják ezt a változatát, de ettől függetlenül nagyon ideges voltam. Valamint Kanyó Doktornő is nagyon mosolygós volt, mikor benézett hozzám az infúzió közben, de az eredményt nem árulta el :)
Aztán vártuk, hogy Tanár Úr jöjjön a rendelőbe a műtőből és végre halljuk a számokat.... közben főnővér megsajnált, mert látta, hogy totál sápadt vagyok és izgulok, így míg írta a leletet, félhangosan kimondta a számot :) aztán rögtön hozzátette, hogy "de én nem mondtam semmit"! :)

De mint rutinos, tudtam, hogy mit kell nézni a kórlapon, így addigra már gyorsan lesasoltam a nyerőszámokat és Lac tenyerébe írtam a számokat, mire ez az okos félhangosan felkiáltott, hogy 336??? Akkorát szorítottam a kezén, hogy ellilult :)
Végre odaért Tanár Úr is, és hivatalosan is közölte a jó hírt :)
Ismét úgy fogalmazott, hogy egynél több baba van, kettő vagy három.... szerinte inkább három, de majd meglátjuk az ultrahangon.
Azonnal hozzátette, hogy ha 3, ezúttal lehet hogy ő is a redukcióra szavaz majd (2 és fél éve ő kifejezetten redukció ellen szavazott), de megbeszéljük, egy viszont biztos, hogy addig nyaggatja Lintner Tanár Urat, míg össze nem varrja a méhszájamat, úgyhogy erre készüljek fel lélekben :)
Nagyon aranyos volt.
Nem ijesztgetett, nem szaladtunk előre, majd meglátjuk mi lesz, mikor már látszik a teljes csapat odabent, és akkor leülünk és megbeszéljük Lintner Tanár Urral együtt és döntünk.
A mi álláspontunkat gondolom ismeritek ... lehet hogy vakmerőség, ...
Mindegy, egyelőre abban maradtunk, hogy nem agyalunk ezen, majd ha már tudjuk, akkor gondolkodunk. Addig nincs min :)

Azt gondolom mondanom sem kell, hogy sokkal a föld fölött járunk, nagyon nagyon örülünk és várjuk, hogy novemberben megérkezzenek a Picurkáink :)

A pirosas izé hála Istennek már múlt idő, Tanár Úr azt mondta rá, hogy belefér, remélhetőleg semmi gond nem lesz. Akár az ultrahangtól is lehet, vagy attól is, hogy normál esetben a testemnek most kéne menstruációt produkálni és emlékszik rá, próbálkozik. De mi legyőzzük :)

Amikor eljöttünk a BMC-ből, bevettem az első szem Norprolacot... 40 perc múlva minden kijött belőlem és azonnal bealudtam úgy 6-7 órára. Úgyhogy nem vagyunk túl jóban ezzel a prolaktin csökkentő csodával :(

2 megjegyzés:

  1. Szia Eszter!
    Gratulálok nagyon örülök, hogy sikerült Nektek!
    Remélem a hiperstimus tüneteid elmúltak minél előbb!
    Edina

    VálaszTörlés
  2. Kedves Eszter!

    Köszönöm az újabb hozzáférést a bloghoz!

    Éreztem hogy jó híreket fogok olvasni! Őszintén gratulálok Nektek a Babákhoz!
    Sok boldogságot!

    Üdv:
    Anita

    VálaszTörlés