2014. január 11., szombat

Új év, új tervek :)

Az hogy új év, igaz. De a terveink nem sokat változtak az utóbbi időben :)
Indul a babaprojekt 6.0
Készülünk vissza a fagyi babáinkért az év első felében.

Már ősz eleje óta ismételjük a vizsgálatokat, szedem a gyógyszereket.
Tűű doktornál a kontroll első körben elég sokkolóan sikerült. Ahhoz képest, hogy évek óta nem eszünk lisztet, cukrot, és tartom a diétát, életem legrémesebb cukorterhelésén vagyok túl. Ilyen rémes eredményt sosem láttam még.

0’ cukor: 4,7
60’ cukor: 10,6
120’ cukor: 9,5

0’ inzulin: 2,7
60’ inzulin: 51,7
120’ inzulin: 56,2

Ami még rémesebb lett, a TSH :(

TSH: 2,98

A hormonjaim is pocsékak voltak, a cikluson belüli referencia értéket nézve egyik sem volt tartományon belül.
Gyakorlatban is tudtam, hogy a ciklusommal valami nincs rendben, mert az eddig percre potos működése helyett teljesen össze-vissza működött. Szülés óta hol 24 napos volt, hol 34, hol 27, ... követhetetlen.

Így gyógyszert váltottunk.
Elhagytuk az Eucreast és helyette az Actos visszatért az életembe :)
Mellette szedem a Merckformin XR-t is, és két maréknyi vitamint.

Első körben nem kaptam gyógyszert a TSH miatt, de nézetett egy kontrollt 5 hét elteltével Tűű doktor, amin már
TSH: 3,97 lett.
Úgyhogy felírta az L-Thyroxin-t is.
Most ezeket szedem már hónapok óta, és látványos javulás állt be, legalábbis a ciklusom beállt 28 naposra és elmaradtak az ösztrogénhiányra utaló jelek, mint pl. a barnás vérzés a menstruáció elmúlta után.
Remélem, ez majd a hormonszinteken és a TSH-n is megmutatkozik a keddi kontrollon :)

A mammográfiát is megcsináltattam a János Kórházban, szerencsére minden rendben volt.
Bár a frászt hozták rám, mert a RTG felvételt is ismételni kellett, mert nem lett jó az egyik kép. Majd ahelyett, hogy a többiekhez hasonlóan megkaptam volna az írásos leletet, behívtak ultrahangra is.
Kérdeztem is a hölgyet, hogy most kell-e infarktust kapnom? De mondta, hogy nem, csak korosztályi sajátosság, hogy nagyon mirigyes a mell állomány ilyenkor és biztos ami biztos csinálnak egy UH-t is, hogy kizárják a legkisebb eltérést is.
Az ultrahangon mindent rendben talált a doktornő, úgyhogy negatív leletet kaptam :)

Az immunológián is jártam Bazsó Anna doktornőnél. Szokás szerint egy tündér volt :)
Megnézetett mindent ismét, és tulajdonképp ugyanolyan eredmények lettek, mint a fiúk előtt, úgyhogy ezt nagyon rendben lévőnek vettük. Hiszen a fő cél, hogy hasonló, vagy ha lehet ugyanolyan paraméterekkel fogjunk bele, mint velünk...hiszen az működött :)

Most várjuk az utolsó leleteket még a hematológiáról, valamint a nőgyógyászati tenyésztések eredményét.
Múlt héten vette le Lintner Tanár Úr a micoplasma, ureaplasma, ghonorea, chlamydia, rákszűrés keneteket, amiknek kb 2 hét múlva lesz meg az eredménye.
Jövő héten lesz egy hysteroscopia megint, és ha minden szuper, akkor február második felében mehetünk vissza a babócákért :)

Azt gondoltam, hogy az ember ilyenkor már nem ugyanúgy várja ezt, nem ugyanazzal az izgalommal tekint előre, és nem ugyanolyan óriásinak érzi a tétet, hiszen itt van már Tóbiás és Jónás.
És persze ugyanannyira szeretnénk a következő babákat is, mint őket, de most a velük való tökéletes életünk mellett nem hittem volna, hogy ilyenkor, a kistesós projektnél is ekkora lesz a stressz... pedig de!
Néha úgy érzem, hogy talán még nagyobb.... valahogy még jobban érzem, látom rajtuk keresztül minden pillanatban, hogy mekkora tétje van, hogy milyen fantasztikus, tökéletes kisemberek lesznek a pici sítáboros bogyókáinkból is :)
Rendületlenül eszem a méhpempőt is reggelente, meg szedem a D vitamint is, természetesen ősz óta megint Femibionon és Magneroton élek :) Koenzim Q10, szelén, cink, E és C vitamin, ... mindent ugyanúgy csinálunk mint legutóbb.
A fehérjeport is betáraztuk már itthon, és a napokban összeírom, hogy mi van még itthon a régi szurik közül a kezdő csomaghoz :)


Eközben a fiúk már a napokban 14 hónaposak lesznek :)

Egész napos program a kanapéra fel és a kanapéról le mászás, a szekrénysor megmászása, könyvespolcon lépkedés :)
2 hete el is indultak kapaszkodás nélkül, úgyhogy most már nincs akadály előttük.
Azok a megoldások a lakáson belül, amik az elmúlt hónapokban akadályként funkcionáltak, mára mintegy ugródeszkává váltak számukra, aminek segítségével még feljebb juthatnak a bútorokon :)

Meglepődtem magamon, de nem vagyok stresszes miatta! Igazából mikor először másztak fel a kanapéra, kikerekedett a szemem, hogy mi lesz mostantól. De amint megláttam, hogy milyen ügyesen másznak le róla... popó előre, és szépen leereszkednek két talpra... innentől kezdve nem volt min aggódni fel is tudnak mászni és le is :)
Persze fél szemmel ott vagyok mindig, de nem aggódom miatta. Nagyon ügyesek mindketten.
A járást napról napra egyre inkább használják helyválzoztatásra és egyre inkább hagyják el a mászást :)

Dévényes kolléganő megnézte őket, és mindent tökéletesnek talált. Kezeli őket továbbra is, de inkább csak inspirációként :)

A könyvek bűvöletében élnek már második hónapja, mutatják az állatokat, ha kérdezzük, hogy hol van az adott állat. Van amihez mondják is, hogy mit mond... okosak.
Már nem rágják, nem tépik, hanem lapozgatják, nyitogatják, ügyesen veszik kézbe és ha fejjel lefelé van a könyv, gondosan megfordítják.

Olvasnak :)

megy a kommentálás :)





























A fogakat folyamatosan növesztjük - hála Istennek továbbra is csak onnan tudom hogy újabb foguk van, hogy időnként belenézek a szájukba :)
Extra duzzadtak az ínyeik a rágófogaknál is, úgyhogy azoknak a felbukkanását is várom már a napokban  :)

Jónás fogat mos :)

Tóbiás fogat mos :)



























Az evés továbbra is nagyon jól működik (szerencsére), ügyesen esznek mindenfélét és egyre önállóbban.

A napirendjük változatlanul működik.

Dévény tornára járunk hetente a SOTE-ra, ott főleg az arcukat, szájukat kezelik, és most a járást segítő gyakorlatokat is. A Dévény Alapítványhoz január végén kell mennünk, lesz még 4-5 kezelés a járáshoz kapcsolódóan, aztán az orvosi felülvizsgálat és elvileg utána el is bocsájtanak onnan minket :)

A vesemedence kontrollon voltunk karácsony előtt velük, az ultrahangon minden rendben volt, Professzor úr megnézte őket alaposan és azt mondta, emiatt többet nem is kell menni. Persze továbbra is szabály, hogy láz esetén vizelet vizsgálat szükséges, de 99% valószínűséggel kijelenthető, hogy ez egy egyszeri vesemedence gyulladás volt és nem áll szervi eltérés a háttérben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése