2013. február 18., hétfő

12 hetesek

Annak örömére, hogy a 12 hetet betöltötték a fiúk, végre eljutottunk a 2 hós kötelező oltásra.
Két-két injekciót kaptak, mert kértük az ajánlott Prevenart is.
A reakció várható volt már a korábbi szurkálások tapasztalatai alapján...
Tóbiás kezdte a sort, az első szúrásnál csak összeráncolta a szemöldökét, a második szúráskor pedig dünnyögött egyet. Mondjuk a Prevenar biztosan csíphet, mert a végére azért elkezdett hüppögni.
Jónás az első szúrást szinte meg sem érezte, de amint a doktor néni elkezdte benyomni az oltóanyagot, hatalmas sírásba kezdett, és ezt nem hagyta abba a második szuri alatt sem, úgyhogy nem volt a kedvence ez az orvoslátogatás.

Tóbiás oltás után

Jónás oltás után


Mivel homeopátia kedvelő család vagyunk, még idejében beszereztük az oltásokhoz tartozó készítményeket is, és adtam nekik az előírtak szerint.
Nagyjából annyiban mutatkozott meg a szuri, hogy aluszékonyabbak voltak aznap, és kicsit összebújósabbak. Időnként mértünk lázat nekik, de éppencsak elgondolkodott a szervezetük, hogy reagáljon-e hőemelkedéssel vagy ne, mert a szurit követő 48 órában egyszer Jónásnak 37,2-ig megemelkedett a hője, de kb 20 perccel később már megint 36,4 volt.
Hála Istennek szerencsésen túlestünk ezen is, és azonnal megkaptuk a következő időpontot... ismét oltásra, március 12-re.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése