2012. augusztus 27., hétfő

Tűű doktor véleménye a cukromról

Reggel korán jött a levél, hogy Tűű doktor átnézte a cukor értékeimet és a laborokat is.
Természetesen ő is megállapította (ismét), hogy terhességi cukrom van - ez nem meglepő.
A diétán annyit változtatott, hogy a 150 gramm CH-t még több részre osztotta el, azaz már nem 8-szor eszem egy nap, hanem kb 10 alkalommal. Amúgy az amiket enni szoktam, maradhat, csak kisebb adagokban. Az egyetlen változtatás, hogy azt javasolta, hogy a paradicsomot próbáljuk meg kihagyni, mert vannak egyes "állatfajták" (pl. én), akiknek ez is felnyomja a cukrát.
Ez elég nehéz lesz, mert az a favorit zöldség számomra, de sebaj.... 3 hónapig kibírom :)
Egyelőre nem kell inzulin, 2 hét múlva újabb 4 nap vércukor értékeit várja tőlem étrenddel, és 4 hét múlva újabb terhelés, kifejezetten reggelivel, hogy elkerülhessük az ájulásokat.

Egyre többet álmodom a fiúkkal :) és olyan jó, mert már a nevükön szólítom őket álmomban is :)

4 megjegyzés:

  1. Drága Eszter!

    Annyira ügyes vagy, hogy már itt tartotok, most már tényleg mehet a visszaszámlálás.

    Azt szeretném kérdezni tőled, hogy az ájulás a cukros lötyi megivásától van, vagy mitől? Csak azért kérdezem, mert nekem is mennem újra kell terhelésre, viszont amióta szedem a gyógyszert meg diétázom még nem voltam, úgyhogy kicsit tartok tőle, hogy kb. 2 éves diéta után hogy fogja a szervezetem a glükózt tolerálni.

    Amúgy a súlyoddal most hogy állsz? Híztál sokat?

    VálaszTörlés
  2. Heni!
    Mondjuk úgy, hogy anno, mikor az első terhelést csináltuk, akkor sem szerettem ezt a lötyit :( de akkor csak émelyegtem, és nagyon igyekeztem bent tartani, nehogy újra kelljen csinálni a vizsgálatot.
    Aztán ahogy elkezdtem szedni a gyógyszert, meg tartani a szigorú diétát, minden terhelés egyre rosszabb és rosszabb lett.
    2011 novemberben volt az utolsó terhelés (a mostani előtt), akkor pl. lezuhant a vérnyomásom, majd' elájultam, és ki-kiesett a látásom! Tűű dokival beszéltünk is róla, mondta, hogy amint megvan az utolsó vérvétel, azonnal ennem kell, hogy ne legyen gond.
    A mostani ájulás a kis éhenkórászoknak is köszönhető :) eleve velük megértetni, hogy éhgyomorra kell mennünk egy vizsgálatra.... :) itthon az a menetrend, hogy ébredés, és utána szinte azonnal evés, mert különben egész nap a mosdót őrzöm és nagyon pocsékul vagyok.
    Ájuldozni néhányszor sikerült csak úgy is a várandósság alatt, úgyhogy szerintem itt több dolog összeadódott.
    A tömény cukros víz ivás biztosan nem segített, a kiváltója 100% hogy ez volt, hisz évek óta nem ettem cukrot tartalmazó kaját, és annyira rosszul voltam a megivás után nem sokkal, hogy így talán még soha eddig.

    Hízás eddig szűkös 7-8 kg... most vagyunk 53 körül (plusz-mínusz fél kiló) :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Eszter! Hát akkor ne sok jóra számítsak, ugyanis diéta és gyógyszer mellett most lesz az első. ;)
    Szerintem szépen haladsz a súlyoddal is, a nagyja úgyis most jön.
    Vigyázz magatokra! Puszi.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Eszter!

    Úgy, de úgy örülök, hogy ilyen szépen haladtok! Ügyesek vagytok! A fiúk pedig már odabent is csodaszépek!

    Zsóka

    VálaszTörlés