2012. július 13., péntek

Nevek

Eredetileg voltak olyan nevek, amik évek óta nagyon tetszettek, csak úgy megszaporodott a számuk, hogy már-már minden harmadik kisfiút így hívnak napjainkban, és azt mi nem nagyon szeretjük :)
Bár a mi vezetéknevünkhöz szerintem bármilyen nevet választunk, nem lenne tucat, de belénk van kódolva az egyediség iránti vágy :)


Az mindenképpen fontos volt, hogy valami kapcsolat legyen a nevek közt (pl. ugyanannyi betű, azonos kezdőbetű, azonos végződés, ...), de ne hasonlítsanak túlzottan egymáshoz.

Így végig párban kerestük a neveket.

Kezdetben csupa hülyeség jutott eszünkbe, indultunk Lolka és Bolkával, Bob és Bobekkel, Tom és Jerryvel és sorolhatnám :)
Aztán a hivatalos és Magyarországon bejegyezhető nevek közül is megtaláltuk azokat amivel egy életre megkeseríthettük volna az életüket, mint pl. Romulusz és Rémusz, Káin és Ábel, Platón és Arisztotelész, ...

Aztán ezekről sikerült leszakadnunk és volt néhány névpárunk, ami potenciális lehetőségként megmaradt:
Leo és Teo
Noel és Joel
Samu és Soma
Huba és Hugó
Tóbiás és Jónás
Pár nélkül még opció volt a Brúnó, de ahhoz nem találtunk olyat ami tetszett volna és passzolt volna.


Ezek közül mindből volt egy, amelyikkel - főleg Lacinak - barátkozni kellett.
Sokmindent olvasgatok, így olyan könyveket is, amiben leírják, hogy nem igazán jó ötlet iker gyerkőcöket úgy elnevezni, hogy csupán 1 betű különbözteti meg a neveiket, így az első két névpár kiesett.  A Tóbiás mindkettőnknek nagyon tetszett. Nekem a Jónás név is. Na, arról Lacinak mindig a gyónás szó jutott eszébe, így ezt kb 2-3 hét alatt szokta meg :)
Eleinte Tóbiásnak és B babának hívta őket :)
Én heteken át mindig elmondtam a legkülönfélébb helyzetekben, hogy Tóbiás és Jónás - hogy szokja a füle :)
Aztán mikor hazajött egy nap a munkából, akkor már nem úgy köszönt nekik, hogy Tóbiás és B baba, hanem Tóbiás és Jónás. Ez 2-3 napig így ment, majd megkérdeztem, hogy ezek szerint eldőlt és megbarátkozott ezzel a névvel?
És mondta, hogy igen :)

Ráadásul nekünk a Tóbiás névhez mindig olyan asszociáció társul az agyunkban, hogy az olyan kis kópé huncut gyerkőc, a Jónás név meg olyan kis álmos ásítozós :)
Az ultrahangon látva, hogy mit művelnek odabent, hogy Tóbi folyton valami komiszságot produkál, Jóni meg mindig szuszizik és ásítozik, egyértelmű lett, hogy ezek a neveik :)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép neveket választottatok! :-)Egy ismerősöm az iker babáinak úgy választott nevet, hogy egy napon legyen a névnapjuk is, ez is egy érdekes ötlet!Nagyon jó , hogy minden rendben veletek, folyamatosan szurkolok Nektek!

    VálaszTörlés